AdLittera organizează „Ateliere de descoperire și dezvoltare personală” pentru elevi

Activitățile sunt structurate pentru a putea fi aplicate în clasă, cu elevii, doar la cerere și contra cost, dintr-un portofoliu variat de teme și subiecte actuale.

Participanții beneficiază de programe de educaţie non-formală, pe o anumită temă, facilitând accesul acestora la programe şi proiecte specializate, în vederea dezvoltării unor abilităţi şi competenţe complementare celor oferite în cadrul sistemului de învăţământ.

Cele mai populare 5 ateliere alese din portofoliul nostru, pentru „Săptămâna verde” și „Școala altfel” sunt:

„Castelul zâmbetelor” » În cadrul atelierelor elevii vor învăța cum se formează emoțiile, care sunt mecanismele prin care apar anumite comportamente neplăcute și cum le pot gestiona.
„Laboratorul Verde” » Ecologia, protejarea naturii, reciclarea și colectarea selectivă sunt concepte cu care orice om se întâlnește în ziua de azi.
„Grădina emoțiilor” » În cadrul acestui pachet se propune un set de activități care au ca scop descoperire personală cu accentul pus pe emoții.
„Prevenția dependențelor la (pre)adolescenți” » Protejarea (pre)adolescenților față de dezvoltarea unei dependențe este un obiectiv principal pentru majoritatea părinților.
„Micul montaniard” » Indiferent dacă îți începi călătoria în lumea muntelui sau ești deja un entuziast în aer liber, acest pachet te va dota cu o bază solidă, oferindu-ți nu doar siguranță și confort, ci și o înțelegere profundă a elementelor geografice și a vremii, esențiale pentru reușita fiecărei excursii.

Descărcă oferta completă 2024-2025, de aici.


Activităţile recreative se întrepătrund cu cele educaţionale urmărind socializarea şi relaţionarea grupului. Temele sunt de real interes pentru copii, fiind în concordanţă cu studiile, activităţile, abilităţile şi aptitudinile lor. Educația non-formală, într-un mediu sănătos, este o rezultantă a recreației active în stil ludic, oferind posibilitatea metodelor interactive și diversificate. Participanții vor obține cunoștințe și aptitudini noi, astfel încât să fie puse ușor în practică.

Câteva metode folosite în taberele și excursiile tematice în contextul non-formal:

❖ activități de teambuilding
❖ comunicare verbală și non-verbală
❖ ascultare activă
❖ dezvoltarea simțului umorului
❖ creșterea respectului de sine și răbdare
❖ jocuri de rol
❖ dezbateri
❖ brainstorming
❖ jocuri de improvizație

Metoda prin care aducem ludicul în procesul de cunoaștere este EDUTAINMENT.
Educația prin distracție este o metodă folosită de zeci de ani, doar că Asociația AdLittera a implementat-o în România ținând cont de obiceiurile, cutumele și tradițiile românilor, de cultura și educația formală, aducând beneficii majore participanților la activități prin introducerea jocului și a jocurilor în perimetrul non-formal al educației.

Toate atelierele au teme serioase:
● Ce e mintea umană. Emoții, percepția realității, cum ne raportam la ceilalți;
● Comunicarea cu ceilalți: părinții, profesorii, colegii, prietenii. Tehnici de comunicare non-verbale;
● Creșterea încrederii în sine și în ceilalți;
● Cunoașterea și gestionarea emoțiilor (trac, emoții negative, rușine, vinovăție etc.)
● Dezvoltarea responsabilității;
● Învățarea și dezvoltarea atitudinii de succes în unitatea de învățământ și în viață;
● Congruența cu sine și despre rolurile pe care le jucăm. Despre sinceritate;
● Dezvoltarea modului de lucru în echipă. Jocul cu piese LEGO, pentru asociere, colaborare și cooperare.

Broșura cu oferta completă de ateliere în clasă 2024-2025 se poate descărca de aici.