AdLittera organizează ateliere de creație:

  • Creație literară / Creative writing
  • Ilustrație de carte
  • Storytelling
  • Ateliere serioase de joacă (Relaxart), cu 4 instrumente artistice: Creație literară, Desen, Design și Storytelling.

Programul atelierelor, lectorii, agenda și locurile unde se vor desfășura acestea vor fi comunicate cu 30 zile în avans față de startul fiecăruia.

Dacă până în 2017 ne-am adresat doar adulților, după înființarea Asociației AdLittera, toate ateliere sunt deschise tuturor categoriilor de vârstă, precum și oricărei pături sociale, indiferent de gen, religie sau etnie.


În 2010, am început cu Ateliere de Creative writing, în cadrul Concursului de debut literar Incubatorul de condeie. Prima ediție s-a bucurat de suportul Fundației Calea Victoriei. Lectorul cursului de Creative writing organizat în cadrul programei educaționale a Fundației CV a creat o programă scurtă, dedicată și adaptată la calendarul concursului IDC. Astfel, concurenții au putut beneficia de expertiza lui Mario Barangea. Ediția a II-a a avut-o lector pe scriitoarea de thriller & romance Monica Ramirez. Cursanții celei de-a III-a ediții au „relaționat” cu poezia lui Răzvan Țupa. Ediția a IV-a s-a desfășurat sub magia ficțiunii în proză a lui A. R. Deleanu (pseudonimul lui Flavius Ardelean). Cursanții aflați la cea de-a V-a ediție au urmat indicațiile poetului Dan Mihuț, iar Felix Nicolau a fost lectorul Atelierelor IDC de la ediția a VI-a.


Dacă vrei să fi informat despre datele și locurile de desfășurare ale acțiunilor noastre, completează formularul de mai jos: