Asociația pentru Educație și Cultură AdLittera a căpătat personalitate juridică în 2017. Marca AdLittera a funcționat ca un program de Responsabilitate socio-culturală din 2009, sub egida atelierului de creație d’Avid Boutique. În primăvara anului 2010, AdLittera își propune să devină un jucător important pe această piață culturală, chiar dacă este o entitate fără personalitate juridică în cadrul d’Avid Boutique, astfel încât bilanțul său nu există la Ministerul Finanțelor Publice.

Astfel, AdLittera a conceput, implementat și dezvoltat programe complexe și proiecte solitare dedicate publicului din România. Astfel, din 2010 AdLittera a provocat o serie de produse și servicii culturale, folosind ca vehicul de empatie conceptul edutainment, educația prin distracție.

Astăzi, cu efort și ardoare, am ajuns să înseninăm publicul și să aducem puțină prospețime în piața culturală autohtonă. Revista culturală SemneBune.ro, Concursul de debut literar Incubatorul de condeie, evenimentele Bagajul de cultură, Lectura de joi, Scrie-ți povesteaDrumul cărții și alte acțiuni de animație culturală – punctuale sau multi-anuale, sunt proiecte din portofoliul AdLittera.

Din 2015, AdLittera începe un studiu de cercetare a nevoilor copiilor pentru a ajunge mai rapid la produse culturale. În 2016, AdLittera se asociază unui demers educațional. Focul de tabără este un proiect comun cu Agenția de Cursuri și Tabere educaționale (ACTe) prin care AdLittera desfășuară programe edutainment, educație prin divertisment, mare parte din aceste acțiuni plasându-le în cadru natural. Astfel, Tabere 365 de zile (pentru public tânăr și copii) și Solidus (beneficiarii fiind salariații partenerilor noștri) sunt cele mai importante din portofoliul educațional al Asociației AdLittera.

În Centrul de sondare a opiniei publice și de cercetare a pieței (CSOPCP) spargem globurile de cristal, evităm interpretarea poziționării aștrilor, nu practicăm chiromanție și nu dăm în bobi. Studiile noastre sunt axate pe „flacăra violet” a pieței educaționale, pe reperele din industria creativă și pe comportamentele consumatorilor de cultură.

Ultimele interogări către firmele cu capital românesc arată că majoritatea  nu au nici resursele financiare și nici obișnuința de a apela la serviciile de cercetare a pieței. Totuși, suntem alături de capitalul autohton pentru consultanță sau pentru proiecte sociologice cu anvergură mică. Campaniile SBook / Ce fel de cititor ești? sunt sondaje realizate exclusiv în industria de carte din România iar CCVS (Cercetarea Calității vieții salariatului) este un sondaj de clarificare a nevoilor și dorințelor educative și culturale ale salariaților din mediul privat.