Asociația AdLittera este înscrisă în Registrul unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale, având nr. INTERNT-266538804-2021.

AdLittera are nevoie de fonduri pentru a putea realiza obiectivele umaniste generoase pe care și le-a propus.

Pentru orice program sau proiect punctual este nevoie de bani, chiar și pentru punerea în fapt a gândurile frumoase, pentru dezvoltarea continuă a lor, dar și pentru ca partenerii să devină mai responsabili sau să empatizeze cu noi.

Astfel, deși principalul nostru scop sunt programele educaționale și de cultură, AdLittera nu are capacitatea, încă, de a atrage sponsorizari, donații și granturi, la un nivel fabulos. Pe lângă birocrația stufoasă și formalitățile aferente, întârzierea aprobării proiectelor și, mai ales, lipsa de transparență, mai sunt și alte motive pentru care ne orientăm către companiile private. Chiar dacă nu există personal dedicat pe partea de fundraising, întreaga echipă AdLittera, fie ei și voluntari, pot fi beneficiarii acțiunilor de mecenat la care partenerii aderă pentru susținerea financiară ale programelor noastre. Căutăm zilnic să stabilim relații pe termen lung cu factorii de decizie din companiile mari, cu programe de responsabilitate socio-culturală. Dincolo de obiectivele proiectelor noastre promitem tuturor partenerilor, pe lângă factorul pozitiv de imagine (transferul de credibilitate și prestigiu din mediul cultural) și rapoarte în urma rezultatelor, schimbări concrete prin proiectele pe care le susțin.

La finalizarea proiectelor, AdLittera poate prezenta statistici, apariții media, albume foto, testimoniale, scrisori de mulțumire, rapoarte și feedback de la cei implicați.

Astăzi, în afara campaniilor media organizate de programele de anvergură (proiecte multi-anuale) ne dorim și facem eforturi în direcția convingerii opiniei publice de a susține în mod constant activitatea și programele AdLittera prin așa numitele micro-donații: sume mici de bani (echivalentul la 1 Eur/ lunar sau 2 EUR/ lunar), care donate constant și de la un număr mare de suporteri, pot satisface îndeplinirea bugetelor dedicate micilor proiecte.

Vă mulțumesc în nume propriu, în numele echipei AdLittera și ale miilor de beneficiari,

Președinte / Director General,
Ciprian Burcovschi


Puteți face donații pentru unul dintre programele noastre, specificând:

[did] pentru acoperirea cheltuielilor unui vast pachet de servicii educaționale, logistică, onorarii lectori,  cheltuieli de hrană și cazare voluntari, materialele didactice pentru participanți. Un proiect educațional demarat în 2015;

[cul] pentru acoperirea cheltuielilor cu onorariile editorilor și scriitorilor implicați în revista SemneBune, drepturi de autor pentru juriul, dar și lectorilor atelierelor de creație în cadrul concursul de debut literar, proiecte culturale demarate în 2010;

În contul RO49 INGB 0000 9999 0760 5702 menționând la trasferul bancar [sponsorizare did] sau [sponsorizare cult].

Vă mulțumim anticipat!