Educația și Cultura sunt cei mai importanți factori ai dezvoltării sociale. Ne învață să gândim creativ, să fim deschiși și să eliminăm stereotipurile. Acestea sunt caracteristicile care garantează dezvoltarea fiecărei societăți. 

AdLittera a devenit un brand sinonim cu promisiunea de a oferi servicii culturale remarcabile, centrate pe opera scrisă a scriitorului român contemporan, prin programul «Semne Bune», pentru un public adult și matur spiritual. Succesul programului de educație civică și responsabilitate socială «Focul de tabără» se bazează pe introducerea metodei edutainment (educație prin distracție) și prin inovare continuă în sistemul de educație nonformală, componentă definitorie de performanță. Este un program național dedicat publicului minor, beneficiar direct al programelor noastre de recreere activă. Am creat și dezvoltat programul «Super Dascăl», un program inovator de educație nonformală destinat îmbunătățirii competențelor cadrelor didactice.

Din 2009, AdLittera a stabilit, în mod repetat, standarde atractive pentru piețele culturale nișate. Din aceste mici succese pe care AdLittera le-a avut în ICC (industria creativă și culturală) au derivat alte proiecte pe care le oferim anual publicului larg din România. Prin participarea la cultură și datorită schimburilor culturale, pe de o parte, ne creăm identitatea, respectul pentru tradiție și sentimentul de apartenență la o comunitate și istoria acesteia și, pe de altă parte, suntem mai inovativi și toleranți.

AdLittera înțelege necesitatea susținerii industriei culturale, de la demararea programelor am conceput proiecte care pot fi beneficiare de finanțare privată, ori prin granturi sau în colaborare cu instituțiile statului. Una dintre misiunile noastre este să atragem Sponsori inteligenți din sectorul privat, care înțeleg misiunea și avantajele unui management cultural-educativ făcut cu responsabilitate. Pentru clienții care doresc să își promoveze imaginea în industria creativă le propunem diverse moduri de a ajunge un brand cu prestigiu. Datorită experienței în managementul programelor culturale este facil să stimulăm componenta emoțională și spirituală a publicului, pentru a mări cota de credibilitate a mărcii, escaladând treptele încrederii până la prestigiu. O altă misiune pe care ne-am asumat-o este de a facilita accesul unui public mai larg la produse și servicii educaționale. Partenerilor interesați de susținerea mediului creativ le facilităm accesul la publicul inteligent și implicat în mediul social prin transferul asocierilor pozitive din mediul cultural. Elaborăm strategii de CSR pentru implementare și dezvoltare pe termen scurt, mediu și lung, dar nu oricând, oricum și cu oricine (observație).

Asociația AdLittera nu se asociază cu organizațiile care vând produse sau servicii imorale, ilegale sau nesănătoase, care susțin religii sau culte religioase, sunt susținătoarele grupurilor sau comunităților discriminator minoritare și nici cu organizațiile ale căror membri asociați sau deținătorii sunt implicați direct sau indirect în activități politice. 

Prin programele noastre în zona cultural-educativă asigurăm un portofoliu de produse și servicii accesibile publicului larg. Cercetarea pieței și sondarea opiniei publice ne pun în raport direct cu dorințele și nevoile publicului autohton. Asociația AdLittera este înscrisă în Registrul unităților de cult, având nr. INTERNT-266538804-2021.