Metoda pe care o implementăm în cercetarea noastră este adaptată nevoilor clientului.
Segmentarea, direcționarea și poziționarea (STP) este o abordare strategică familiară în „Modern Marketing” și este cel mai frecvent model de marketing pe care-l aplicăm.

Metoda STP este relativ recentă, dar a devenit uzitată deoarece abordările precedente de marketing s-au concentrat în jurul produselor, decât pe nevoia consumatorilor. În anii 1950, principala strategie de marketing a fost „diferențierea produselor”. Chiar și acum matricea SWOT este cea mai populară. Odată cu accelerarea strategiei de afaceri colonialiste și globalizarea unor mărci, după anii 90, a fost implementată în România strategia STEP, de care politica economică a trebuit să țină cont, în detrimentul disconfortului creat formelor de participare socială şi civică.

***

Una din preocupările noastre este și culegerea, centralizarea, analiza şi interpretarea datelor din piaţă referitoare la clienţi, produse sau servicii.  Cercetarea calității vieții este strâns legată cu nivelul educațional și achiziția de produse culturale. AdLittera elaborează programe durabile în deplină cunoaștere a problemelor cu care se confruntă societatea, iar pentru acest lucru trebuie să actualizăm studiile pe baza sondajelor. Cele 2 studii principale pe care ne bazăm sunt „consumul de produse culturale și servicii educaționale” și „calitatea vieții salariatului din mediul privat”.

Sondajul „sBOOK” este o cercetare de piață bienală cu scopul creionării profilului consumatorului de produse culturale. Statistici și rapoarte pentru înțelegerea pieței de carte autohtone, pe segmente cantitative și calitative, analize comparative la 24 luni.

Sondajul este realizat pentru o înțelegere mai bună a profilului consumatorului de carte, cu obiceiurile și nevoile sale. Sondajul are ca scop îmbunătățirea ofertei cultural-literare și editoriale în raport cu cititorul fervent. Sondajul este strict confidențial și completarea răspunsurilor durează aproximativ 5 minute. Pentru a acoperi o arie cât mai mare, să fie relevant la nivel național, sondajul este online, găzduit pe saitul revistei SemneBune.ro. Durata sondajului este de 9 săptămâni iar minimul acceptat de participanți este de 3000 de respondenți.

Poți descărca gratuit de aiciCe fel de cititor ești” desfășurat în vara anului 2013, un raport cu o sumară analiză „sBOOK”, publicată gratuit în 2015.

Pentru a corela „sBOOK” și a putea compara cu analizele și rapoartele statisticilor făcute de organismele acreditate la nivel național și european, puteți descărca „Barometrul de consum cultural în România 2016” de aici, precum și raportul Eurostat „Culture statistics | 2016 edition” (în limba engleză), de aici.


Prin Cercetarea calității vieții salariatului (CCVS), AdLittera dorește să evalueze condițiile de muncă, satisfacția față de acesta şi de profesie, de rolul pe care le ocupă familia în viața sa, de calitatea mediului social, de educație și nivelul de cultură, dar și alte direcții conexe.

Cercetările asupra calității vieții se concentrează pe două metodologii principale de măsurare. Prima, denumită bunăstarea subiectivă se bazează pe niveluri raportate personal de fericire, plăcere, împlinire și altele asemenea. A doua metodologie utilizează așa-numita măsurare obiectivă a calității vieții, prin indicatori cuantificabili sociali, economici și de sănătate. De exemplu, măsurile obiective includ indicatori de producție economică, grad de cultură generală, speranța de viață etc.- date care pot fi colectate fără a analiza direct persoanele evaluate.


Dacă vrei să afli mai multe despre strategiile de marketing, tehnicile și tacticile implementate în industria creativă și culturală, scrie-ne!